Wat zijn ICO’s?

Verdiep je je in de wereld van de cryptomunten, dan is de kans groot dat je vroeg of laat in aanraking komt met de term ICO. Veel mensen weten niet wat een ICO precies inhoudt. Hoor jij ook bij deze groep? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over ICO’s.

ICO: Initial Coin Offering

De afkorting ICO staat voor Initial Coin Offering. Een ICO wordt toegepast door startende bedrijven die een eigen cryptomunt willen lanceren. Tijdens een ICO zamelt het bedrijf in kwestie geld in voor de ontwikkeling van de nieuwe coin of nieuwe token. Als je in aanraking komt met een ICO, krijg je de kans om in een coin of token te investeren.

Een ICO geeft je de kans om als een van de eersten een bepaalde coin of token in je bezit te krijgen. Hier kun je euro’s voor betalen, maar ook Bitcoins of andere cryptomunten. Je doet dit natuurlijk niet voor niets, maar om hier op de korte of lange termijn veel geld mee te verdienen. Slaagt de lancering van de coin of token, dan maak je als een van de eerste investeerders veel winst.

Duidelijke uitleg van de exacte werking van ICO’s

Hoe werkt het?

Een nieuwe ICO wordt altijd aangekondigd door de organisatie die de nieuwe coin of token wil ontwikkelen. Dit gebeurt doorgaans gedaan op online forums, zoals bijvoorbeeld Bitcointalk.org. Bij de aankondiging van een nieuwe ICO krijg je direct meer informatie over de betreffende Initial Coin Offering. Met deze informatie kun je bepalen of je wel of niet in de ICO wil investeren.

Wil je meedoen met een ICO, dan betaal je een bepaalde hoeveelheid euro’s, Bitcoins of andere cryptomunten. Dit doe je doorgaans in meerdere fases, waarbij je iedere keer steeds minder coins of tokens krijgt voor je inleg. Dit is niet voor niets, maar om geïnteresseerden te overtuigen om eerder in de nieuwe coin of token te investeren.

Je moet in een ICO investeren voor de aangegeven sluitingsdatum. Let op: soms sluit een ICO eerder. Dit is het geval als de investering die het bedrijf nodig heeft, al eerder binnen is.

Geld verdienen met een ICO

Als een ICO gesloten is, gaan de ontwikkelaars achter de ICO aan de slag met het ontwikkelen van de coin of token. Het enige wat jij nu kunt doen, is wachten. Wordt de coin of token gelanceerd, dan kun je veel geld verdienen. Hoe populairder de coin, des te hoger je winst.

Het risico van ICO’s

Helaas zijn het niet alleen professionele en betrouwbare bedrijven die ICO’s lanceren. Criminelen hebben de ICO’s namelijk ook al ontdekt. Zo zijn er helaas al meerdere ICO’s gelanceerd die later nep bleken te zijn, ofwel een cryptocurrency scam. Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een scam, is het verstandig om je van tevoren goed te verdiepen in een ICO. Alleen als je alle ins en outs van een ICO kent, is het verstandig om in deze Initial Coin Offering te investeren.

Ook moet je op letten op zogenaamde pum and dump schema’s. Dit is een truc waarbij de partij die de munt lanceert de koers door middel van vaak valse, positieve berichten flink laat stijgen. Wanneer de koers voldoende is gestegen stappen de oprichters uit en zakt de koers weer in om nooit meer op te klimmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *