Wat zijn cryptocurrencies?

Kort na het uitbreken van de financiële crisis, werd de Bitcoin geïntroduceerd. De Bitcoin is een voorbeeld van een cryptocurrency. Na de introductie van de Bitcoin, kwamen er nog veel meer cryptocurrencies op de markt. Door de omvang van de markt is deze ook interessant geworden voor beleggers.

Op deze pagina lees je meer over cryptocurrencies in het algemeen. Zo lees je wat cryptocurrencies precies zijn, maar ook wat je met deze munten kunt doen. Wil jij mogelijk in cryptocurrencies beleggen? Dan is de informatie in dit artikel zeker interessant voor jou.

Cryptocurrencies: een korte introductie

Een cryptocurrency is een digitale munteenheid. De digitale munt wordt niet uitgegeven door een bank, maar staat volledig los van de diverse financiële instellingen op de wereld. De eerste cryptocurrency was de Bitcoin. Deze munt werd direct na het uitbreken van de economische crisis geïntroduceerd, als tegenreactie op de banken die de crisis veroorzaakten.

Cryptocurrencies zijn gebaseerd op cryptografie. Dit is een combinatie van technische codes. Een cryptomunt is nooit tastbaar, zoals een euromunt dat bijvoorbeeld wel is. Je hebt het digitale geld dan ook niet in je gewone portemonnee, maar in een digitale portemonnee. Deze portemonnee wordt ook wel een wallet genoemd.

Een goede video over de potentie van cryptocurrencies

Voorbeelden van cryptocurrencies

De Bitcoin is de eerste en de bekendste cryptocurrency. Na de introductie van deze digitale munt, zijn er nog vele andere digitale munten ontwikkeld. Deze munten worden ook wel Altcoins genoemd, naar de afkorting Alternative Coins. Enkele voorbeelden van Altcoins zijn de Litecoin, de Ethereum, de Ripple en de Dash. Deze munten werken hetzelfde als de Bitcoin, maar hebben wel een eigen naam en een eigen waarde.

Betalen met cryptocurrencies

Een cryptomunt werkt hetzelfde als een gewone munt. Je kunt hier dan ook gewoon mee betalen, al gebeurt dit wel altijd online. Betaal je met een cryptomunt, dan komt hier nooit een bank of andere financiële instelling tussen. Hierdoor gaat het betalen veel sneller.

Nog lang niet alle bedrijven accepteren cryptocurrencies van consumenten. Wel zijn er steeds meer bedrijven die dit wel doen. Naar verwachting wordt het aandeel van cryptomunten de komende jaren alleen maar groter.

Beleggen in cryptocurrencies

De waarde van een cryptocurrency staat niet vast. Dit betekent dat de waarde kan dalen, maar ook dat deze flink kan stijgen. Dit maakt het interessant om in de munten te beleggen. Koop je een cryptocurrency op het moment dat de waarde laag is en verkoop je deze als de waarde hoog is? Dan kun je een positief resultaat behalen. Wanneer je de verkeerde beslissing neemt kan je natuurlijk ook verlies maken.

Het is de kunst om de juiste munt op het juiste moment te kopen en vervolgens op het juiste moment te verkopen. Doe je veel research naar cryptocurrencies in het algemeen en een specifieke munt om in te investeren, dan is de kans groter dat je de juiste beleggingsbeslissingen maakt.

Je kunt beleggen in cryptocurrencies bij de online broker Plus500. Weet je niet zeker of het beleggen in CFD cryptomunten iets voor jou is? Maak dan eerst een gratis demo-account aan bij Plus500. Met dit account kun je gratis oefenen met beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *