Wat zijn Bitcoins precies?

Een paar jaar geleden werd de Bitcoin geïntroduceerd. Deze digitale munt is in een korte tijd erg groot geworden. Je kunt op steeds meer plekken met de Bitcoin betalen, maar je kunt ook een aardig zakcentje verdienen door in de Bitcoin te beleggen. Sterker nog, tientallen mensen zijn miljonair geworden met zelfs een kleine investering in de munt.

Veel mensen weten wel ongeveer wat de Bitcoin is, maar kennen niet alle ins en outs van de digitale munt. Dit is niet erg, maar het is wel goed om je in de munt te verdiepen als je wil beleggen in de Bitcoin. Wij helpen je meer inzicht te krijgen dit beleggingsproduct. Dit doen we door in dit artikel meer informatie te geven over de Bitcoin.

De Bitcoin: een korte kennismaking

De Bitcoin is een cryptocurrency, ofwel een digitale munteenheid. Je kunt de munt vergelijken met de euro of met de Amerikaanse dollar, maar dan is het geen fysiek geld. Heb je Bitcoins, dan heb je geen fysiek geld in je portemonnee zitten. Wel heb je een digitale portemonnee met een bepaalde waarde aan Bitcoins.

Het verschil tussen de Bitcoin en traditionele munten als de euro en de dollar, is dat de munt uitgegeven wordt zonder tussenkomst van een financiële instelling. Als je iemand een Bitcoin wil geven, komt hier geen bank bij kijken. Heb je Bitcoins in je portemonnee, dan heeft geen enkele bank hier iets mee te maken.

Een informatieve video over wat Bitcoins precies zijn. Een aanrader!

De voordelen van de Bitcoin

Het is niet voor niets dat de Bitcoin in een aantal jaren tijd zo ontzettend groot is geworden. Deze digitale munt heeft namelijk enkele voordelen ten opzichte van traditionele munten. Ten eerste werkt de Bitcoin erg gemakkelijk. Wil je betalen met de Bitcoin, dan is dit zo gebeurd. Ook is de Bitcoin erg veilig. Betalen met de Bitcoin is bijvoorbeeld veiliger dan betalen met een pinpas of creditcard.

Ook kent de Bitcoin geen landsgrenzen. Het feit dat het om een internationaal betaalmiddel gaat, heeft de groei van de digitale munt zeker bevorderd. Hierdoor gaat het betalen met de Bitcoin onder andere veel sneller.

Tot slot is de Bitcoin volledig anoniem als betaalmiddel. Ook dit gegeven heeft de digitale munt in enkele jaren tijd erg populair gemaakt.

Betalen met de Bitcoin

Wil je met de Bitcoin betalen, om van bovenstaande voordelen te profiteren? Dan moet je jouw geld inwisselen voor een bepaald aantal Bitcoins. Hoeveel Bitcoins je voor jouw geld krijgt, is afhankelijk van de actuele koers. Heb je Bitcoins in jouw digitale portemonnee zitten, dan kun je hiermee betalen. Dit doe je eenvoudig, snel en veilig online.

Op dit moment kun je nog niet overal met de Bitcoin betalen. Wel zijn er steeds meer bedrijven die deze cryptocurrency als betaalmiddel accepteren. Je kan Bitcoins kopen bij aanbieders als Bitvavo en BTCDirect.

Beleggen in de Bitcoin

De koers van de Bitcoin staat niet vast. Sterker nog, er is regelmatig sprake van koersschommelingen bij de Bitcoin. Hier kun je als belegger van profiteren. Door Bitcoins CFD’s te kopen als de koers laag staat en deze bij een hoge koers te verkopen, kun je goede resultaten behalen.

Je kunt beleggen in de CFD van Bitcoin bij de online broker Plus500. Dit kan met een standaard beleggingsaccount, maar ook met een gratis demo-account. Met een demo-account kun je even oefenen met beleggen, zonder dat je hier geld voor hoeft te betalen of in hoeft te investeren. Klik hier om een gratis demo account aan te maken bij Plus500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *