Voordelen van cryptocurrency

Steeds meer mensen steken hun geld in een cryptomunt, zoals de Bitcoin of de Ethereum. Dit is niet voor niets. Cryptomunten hebben namelijk diverse interessante voordelen, ten opzichte van standaard munten als de euro en de Amerikaanse dollar. De belangrijkste voordelen van de digitale munten worden op deze pagina beschreven.

In het kort de voordelen

  • Er is geen tussenkomst van een bank bij transacties
  • Cryptocurrencies worden in elk land gebruikt
  • Je kunt geheel anoniem geld verzenden naar iemand
  • Je kunt speculeren op koersstijgingen en -dalingen
  • Er is een groot aanbod aan cryptomunten beschikbaar

Er komen geen banken bij kijken

Voer je een transactie door met Bitcoins, Litecoins of een andere cryptomunt, dan komt hier nooit een bank of andere financiële instelling bij kijken. Ook de overheid wordt niet betrokken bij jouw transactie. Dit betekent onder andere dat de waarde van een munt niet beïnvloed kan worden en je altijd een eerlijke prijs betaalt.

Cryptocurrencies worden mondiaal gebruikt

Niet alleen Nederlanders betalen met de Bitcoin, Litecoin of Ethereum: mensen uit andere landen doen dit ook. Cryptocurrencies worden mondiaal geaccepteerd. Dit betekent dat je vrijwel overal met jouw cryptomunten kunt betalen. Ook goed om te weten: omdat het om een internationale munt gaat, is de waarde overal gelijk. Je hebt bij het betalen met cryptocurrency dus niet te maken met wisselkoersen en andere zaken die jouw internationale transactie gecompliceerder maken.

Interessante video over de blockchain en de mogelijkheden ervan

Cryptocurrencies zijn anoniem

Veel mensen denken dat cryptomunten als de Bitcoin voor honderd procent anoniem zijn. Dit is niet het geval. Wel blijf je altijd anoniemer bij een transactie met Bitcoins, dan bijvoorbeeld bij een transacties met euro’s. Dit komt omdat er geen identiteit aan jouw wallet wordt gelinkt, ofwel aan de portemonnee die je gebruikt om met Bitcoins te betalen. Betaal je iemand met Bitcoins, dan kan hij of zij niet zien dat jij hierachter zit.

Wel is er bepaalde informatie beschikbaar over jouw Bitcoin wallet, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid Bitcoins in deze wallet en de betalingen die je met jouw Bitcoins hebt gedaan. Wil je volledig anoniem blijven? Dan betaal je met cryptomunten die nog anoniemer zijn dan de Bitcoin, zoals de Monero, de Verge of de PIVX.

Je kunt zelf munten ‘minen’

Je kunt cryptomunten kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te maken. Dit wordt ook wel het minen van cryptomunten genoemd. Het minen van cryptocurrencies doe je gewoon met je computer, door de juiste software te downloaden. Het duurt even voor je inderdaad cryptomunten in je bezit hebt door het minen, maar het is zeker mogelijk zelf je digitale munten te maken.

Maak je zelf euro’s of dollars, dan ben je strafbaar. Het minen van Bitcoins, Litecoins en andere digitale munten is volledig legaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de politie achter je aan komt omdat je zelf Bitcoins of andere cryptomunten maakt.

Speculeren in cryptocurrency

Een ander voordeel van cryptomunten is de mogelijkheid om te speculeren. Doordat de koers van cryptocurrencies sterk fluctueert, kan je een positief resultaat behalen met het kopen en verkopen van verschillende cryptocurrencies.

Je kan besluiten om cryptocurrencies simpelweg te kopen. Op die manier pak je echter alleen maar eventuele stijgingen mee. Het kan daarom interessanter zijn om te handelen in cryptocurrencies door middel van een CFD broker. Een goede broker om in CFD cryptocurrencies te handelen is Plus500. Klik hier om een gratis (demo) account aan te maken.

Er zijn vele verschillende cryptomunten

Tot slot zijn er duizenden verschillende cryptomunten. De Bitcoin is het bekendst, maar je kunt er ook voor kiezen je te verdiepen in een andere digitale munt. Door het grote aantal verschillende soorten cryptomunten, kun je altijd wel een munt vinden die bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *