Ethereum informatie

Ethereum is de naam van een cryptovaluta die gekoppeld is aan een blockchaintechnologie. Deze blockchaintechnologie heeft het doel om de economie en het gebruik van internet binnen die economie te veranderen.

Zo kunnen transacties met de Ethereum blockchain sneller en veiliger worden geverifieerd dan bijvoorbeeld met de Bitcoin blockchain.

Voor investeerders is Ethereum een interessante cryptomunt, die al een aantal grote stijgingen in waarde heeft laten zien.

Wat is Ethereum?

Ethereum als technologie is een gedecentraliseerde blockchain waarop het mogelijk is om applicaties te gebruiken. Deze applicaties worden ook wel DApps genoemd (Decentralized Applications).

Het netwerk van Ethereum is niet vatbaar voor downtime, gemanipuleerde data, het verlies van data of censuur.

De inzet van Ethereum als blockchain verschilt aanzienlijk  met de wijze waarop Bitcoin haar blockchain inzet. Bitcoin heeft vooral het doel om digitale betalingen makkelijker en sneller te maken (middels de eigen cryptomunt Bitcoin). Bij Ethereum is de ambitie wat dat betreft stukken hoger: Ethereum wil de blockchain voor veel meer transacties inzetten.

ETH als cryptovaluta

Ethereum is ook de naam van de cryptovaluta die aan dit netwerk hangt. De afkorting is ETH, maar de cryptomunt wordt ook wel Ether genoemd.

Ether wordt gebruikt binnen de blockchain om de transacties te laten plaatsvinden. Het zou gezien kunnen worden als de smeerolie van de blockchain.

Mensen kopen graag Ether, omdat de waarde van Ether sterk is toegenomen. Zij hopen dat ze goedkoop instappen en later de Ether voor veel geld van de hand kunnen doen. De koers van Ethereum houden zij dan ook nauwlettend in de gaten.

De koers van Ethereum is van twee zaken afhankelijk:

  • Het vraag en aanbod op diverse cryptocurrency exchanges (met andere woorden: hoe vaak wordt Ether als cryptovaluta aangekocht en verkocht?);
  • Hoe veel gebruik wordt er gemaakt van de DApps op de Ethereum blockchain?

De technologie

De technologie achter Ethereum gaat verder dan die van voorloper Bitcoin. Waar Bitcoin puur bedoeld is als alternatieve manier van betalen, zet Ethereum haar blockchain breder in.

Zo zijn er de “slimme contracten” (Smart Contracts) binnen Ethereum. Deze Smart Contracts laten automatisch handelingen verrichten aan de hand van vooraf vastgestelde logische benaderingen. Deze logica is geprogrammeerd in de Ethereum blockchain en dus kan er gegarandeerd worden dat gemaakte afspraken op de blockchain altijd worden nagekomen.

Toepassingen Ethereum

De technologie van de Ethereum blockchain kan worden ingezet voor tal van diensten, bedrijven en instellingen. Bijvoorbeeld door ziekenhuizen die informatie over patiënten willen delen, maar ook het afsluiten van verzekeringen en het aangaan van hypotheken. Ethereum kan gezien worden als een digitale notaris, waar aktes worden gedeponeerd.

De mogelijkheden binnen het netwerk zijn eigenlijk eindeloos. Dat maakt Ethereum dan ook geliefd bij gebruikers én investeerders.

Ethereum netwerk

ICO’s

In de wereld van cryptovaluta speelt Ethereum ook een belangrijke rol bij ICO’s. ICO is de afkorting voor Initial Coin Offering en kan gezien worden als een soort van crowdfunding voor nieuwe cryptomunten. Binnen een ICO wordt gezocht naar investeerders die helpen om de nieuwe munt te lanceren.

Bedrijven achter nieuwe cryptocoins kunnen digitale tokens uitgeven op de blockchain van Ethereum. Ether is hierbij de gangbare cryptovaluta, maar deze kan dan wel worden omgezet in de nieuwe valuta.

Waarde van Ethereum als cryptovaluta

Investeerders hebben veel geld kunnen verdienen met Ethereum. De waarde is namelijk aanzienlijk gestegen. De verwachting is dat deze stijging voort gaat zetten, al is dat nooit zeker te zeggen.

Wanneer je geld wil verdienen aan Ethereum, kun je twee dingen doen:

  • Ether kopen en bewaren tot deze meer waard wordt
  • Handelen in Ether door in te spelen op koersschommelingen

Ether kopen

Wil jij Ether kopen? Dan kun je in Nederland terecht bij een aantal partijen, zoals BTCDirect , Bitvavo en Litebit. Bij deze diensten maak je eenvoudig een account aan. Betalingen gebeuren met iDeal. In korte tijd kun jij dus over Ethereum beschikken.

Ether bewaren

Je aangekocht Ether kun je op meerdere manieren bewaren, waarbij in the cloud (op de website waar je het gekocht hebt) de minst veilige is. Websites zijn immers altijd gevoelig voor hackers en DDoS-aanvallen.

Het is beter om je Ether op een hardware wallet te plaatsen, zeker als je er veel van hebt. De Ledger Nano S. is zo’n wallet. Je kunt hier eenvoudig Ether naartoe sturen en vervolgens je Ether “koud” (dus offline) bewaren.

Wil je geen hardware wallet aanschaffen? Ga dan op zoek naar de meest veilige software wallet of digitale wallet.

Ethereum wallet

Handelen in CFD Ether

De prijzen van cryptovaluta fluctueren enorm. Voor traders is dat goed nieuws. Want als je als trader op het juiste moment Ether koopt en op het juiste moment weer verkoopt, kun je op een dag veel winst maken.

Wil jij handelen in CFD’s Ether? Dan is het tradersplatform van Plus500 een aanrader. 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Voordelen van handelen in CFD Ether bij Plus500

Plus500 is een broker (een tussenpersoon) voor jou en cryptovaluta, waaronder CFD’s van Ether. Je kunt op Plus500 geheel zonder commissies en tegen lage transactiekosten beleggen in deze munten. De transactiekosten zijn vrij laag en het grote voordeel is dat je ook met weinig inzet toch al in cryptocurrency CFD’s kunt handelen.

Je kunt een hefboom gebruiken bij Plus500. Middels de hefboom kun je de waarde van jouw geld vermeerderen. Let erop dat de hefboom kan verschillen. De genoemde getallen zijn dan ook ter indicatie. Een hefboom van 1:10 zou betekenen dat jouw geld 10 keer meer waard wordt als je de hefboom gebruikt. Bij 1:30 is dat dus 30 keer meer. Stel dat je € 50 wilt speculeren met een hefboom van 1:10, dan kun je met € 50 voor € 500 instappen. Let er wel op dat beleggen met een hefboom risicovol is.

Andere voordelen van Plus500:

  • Je kan gratis beginnen met beleggen middels een demo-account
  • Je kunt veel zaken automatiseren, zoals aankopen en verkopen bij bepaalde posities
  • Je kunt ook met een klein vermogen bij Plus500 terecht
  • Naast CFD cryptovaluta kun je ook handelen in CFD’s op grondstoffen, aandelen, Forex en indexfondsen

Ben jij nieuw in de wereld van cryptovaluta, maar wil je wel je kansen beproeven? Maak dan geheel gratis een oefenaccount aan. Op die manier kun je heel snel leren van je stappen. Zodra je het traden in de vingers hebt, kun je met een echt account aan de slag. 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

[ccpw id=”80″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *