Wanneer moet je cryptocurrency verkopen?

Je hebt een tijdje geleden in een of meerdere cryptomunten geïnvesteerd. In een korte tijd is de waarde van jouw investering flink gestegen. Nu ben je van plan jouw cryptomunten weer te verkopen, zodat je jouw winst uit kunt laten betalen. Maar is dit wel het juiste moment om jouw cryptomunten te verkopen? Je leest het op deze pagina.

Cryptocurrency verkopen bij een mogelijke crash

Ten eerste is het verstandig om jouw cryptomunten te verkopen bij een mogelijke crash. Als er sprake is van een crash, gaat de waarde van jouw investering (en de investeringen van vele anderen) drastisch naar beneden. Met een beetje pech is jouw investering helemaal niets meer waard.

Lees je steeds meer over een mogelijke crash van jouw cryptomunt? Dan kan het verstandig zijn jouw cryptomunten te verkopen. Je kunt besluiten de berichten te negeren en het risico op een crash te nemen, maar dit kan wel betekenen dat je jouw investering kwijt bent. Neem je dit risico liever niet, dan verkoop je jouw cryptocurrency voor er daadwerkelijk een crash ontstaat.

Let op: controleer altijd de bron van een bericht over jouw cryptomunten. Lees je op een onbetrouwbare website over een mogelijke crash? Dan hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken. Alleen als een betrouwbare bron, zoals een echte cryptocurrency expert, zijn of haar zorgen over een crash deelt, kun je je afvragen of het tijd is jouw cryptomunten te verkopen.

Na een crash kan het overigens weer erg interessant zijn om te kopen. Er is dan immers weer voldoende ruimte voor groei en dit kan nieuwe kopers aantrekken.

Cryptocurrency verkopen bij een bepaald rendement

Bovenstaande situatie is een ‘worst case scenario’. Je wil je cryptomunten eigenlijk nog niet verkopen, maar je wordt gedwongen door een dreigende situatie op de cryptocurrency markt. Gelukkig is de kans dat dit gebeurt, vrij klein. De kans dat je jouw munten wil verkopen om een bepaalde hoeveelheid winst te maken, is groter.

Stel, je hebt 100 euro in cryptomunten gestoken. Nu is jouw investering 1000 euro waard. Als je denkt dat jouw investering niet veel meer waard kan worden, is het goed om je cryptomunten te verkopen. Denk je dat je nog meer met je investering kunt verdienen? Dan kun je ervoor kiezen de cryptomunten nog even te houden. Dit brengt uiteraard wel een bepaald risico met zich mee.

Het kan ook slim zijn om je investering langzaam af te bouwen. Je kan bijvoorbeeld iedere keer dat je een X rendement behaalt besluiten om een deel van je cryptocurrency of Bitcoin te verkopen. Op die manier voorkom je dat je volledige winst verdampt als sneeuw voor de zon. Tegelijkertijd pak je wel eventuele verdere stijgingen gedeeltelijk mee.

Tip: beleg met een doel

Wij raden je aan met een bepaald doel te beleggen. Niet alleen als je in cryptomunten investeert, maar ook als je jouw vermogen in een ander beleggingsproduct steekt. Vraag jezelf van tevoren af hoeveel je wil verdienen met jouw investering. Heb je dit doel bereikt? Dan is dit het juiste moment om jouw cryptomunten te verkopen.

Natuurlijk kun je jouw beleggingsdoel tussentijds nog wat aanpassen. Heb je een te laag doel opgesteld, simpelweg omdat je niet had verwacht dat jouw investering zo snel veel waard zou worden? Dan kun je het doel wat verhogen. Ben je iets te enthousiast geweest bij het opstellen van je doel, dan verlaag je het doel een beetje.

Het is belangrijk een realistisch doel na te streven met jouw belegging. Heb je dit doel bereikt, dan kun je jouw cryptomunten met een goed gevoel verkopen. Het is belangrijk om een goede exit startegie te hanteren bij je investering in bijvoorbeeld de Bitcoin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *