Hoe kan je Bitcoins minen?

Je kunt Bitcoins kopen, maar je kunt er ook voor kiezen jouw digitale munten zelf te minen. Om succesvol Bitcoins te kunnen minen, moet je precies weten waar je aan begint. Ook heb je bepaalde dingen nodig om Bitcoins te kunnen minen. Wij vertellen je graag hoe het minen van Bitcoins werkt en wat je nodig hebt om zelf Bitcoins te kunnen minen.

Bitcoins minen op de computer

Direct na de lancering van de Bitcoin, was het al mogelijk om deze digitale munt zelf te minen. Het enige wat je toen nodig had om Bitcoins te minen, was een goede computer met de juiste software.

Tegenwoordig kun je nog steeds je computer gebruiken om Bitcoins te minen, maar eigenlijk is dit niet meer voldoende. Wil je echt geld verdienen door Bitcoins te minen, dan heb je speciale mining-hardware nodig. Meer over deze hardware, lees je in onderstaande alinea.

Goede uitleg over hoe je Bitcoins kunt minen

Bitcoins minen met speciale hardware

In de eerste jaren na de introductie van de Bitcoin, was het mogelijk deze munt te minen met een gewone computer. Later veranderde dit en had je meerdere goede videokaarten nodig om Bitcoins te kunnen minen. Nu is dit zelfs al niet meer voldoende.

Om Bitcoins te minen, moeten er ingewikkelde rekensommen opgelost worden. Je processor kan deze sommen wel oplossen, maar dit kost erg veel energie. De speciale mining-hardware die op de markt is gebracht, kan de rekensommen van de blockchain gemakkelijker en sneller oplossen. Daarom is het beter om met speciale hardware te minen.

Wil je Bitcoins minen, dan laat je jouw computer links liggen en investeer je in één of meerdere ASIS. Zo wordt de mining-hardware ook wel genoemd.

Individueel Bitcoins minen

Er zijn twee manieren om Bitcoins te minen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om de digitale munten individueel te minen. In dit geval koop je zelf mining-hardware, die je vervolgens een het werk zet om de blockchain rekensom op te lossen. Lukt dit inderdaad, dan krijg je een bepaald aantal Bitcoins.

Bitcoins minen in een ‘pool’

Je kunt er ook voor kiezen Bitcoins te minen in een pool. In dit geval investeer je niet zelf in mining-hardware, maar voeg je je bij een grote groep mensen die met zijn allen Bitcoins minen. Mine je Bitcoins in een pool, dan zet je je simpelweg samen met anderen in om de blockchain rekensommen op te lossen. Lukt dit door jullie gezamenlijke inzet, dan worden de Bitcoins verdeeld onder de deelnemers van de pool.

Een deel van de opbrengst van het minen gaat naar de eigenaar van de mining pool. Je houdt dus niet exact jouw deel van het minen over, maar betaalt eerst een deel van de Bitcoins aan de eigenaar van de pool. De Bitcoins die over blijven, verdeel je met de groepsleden.

Hoeveel je moet betalen aan de eigenaar van de mining pool, verschilt per pool. Sommige eigenaren vragen simpelweg een hogere opbrengst dan andere eigenaren van mining pools. Wij raden je aan de tarieven van diverse pools met elkaar te vergelijken. Hoe lager de kosten die de eigenaar van de pool hanteert, des te meer je zelf uitbetaald krijgt als er Bitcoins gemined zijn. Klik hier een overzicht van goede mining pools.

Bitcoin-mining

 

Bitcoins minen: wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt om Bitcoins te minen, is afhankelijk van de mining strategie die je hanteert. Wil je individueel Bitcoins minen? Dan heb je de juiste hardware nodig. Ook moet je in dit geval bepaalde software installeren om Bitcoins te kunnen minen. Er zijn diverse softwareprogramma’s die je kunt downloaden voor het minen van Bitcoins. Door deze programma’s met elkaar te vergelijken, vind je de beste Bitcoin software.

Zie je het niet zitten om individueel Bitcoins te minen? Dan meld je je aan bij een Bitcoin mining pool. In dit geval heb je alleen de inloggegevens van de pool nodig om Bitcoins te kunnen minen.

Let op: er zijn vele soorten Bitcoin mining pools. Wij raden je aan diverse pools met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je de beste pool om Bitcoins te minen en houd je hopelijk zo veel mogelijk over aan het minen van de digitale munt. Er zijn diverse lijsten met Bitcoin mining pools samengesteld. Leg de pools op deze lijst eens goed naast elkaar en je vindt vanzelf de beste mining pool om een account aan te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *