Kan je Bitcoin kopen bij de BUNQ? Ontdek het hier!

Met de recente stijging van de Bitcoin prijzen wordt de vraag naar Bitcoin kopen bij de BUNQ steeds groter. Vandaag de dag is dit niet direct mogelijk. Bij andere grootbanken in Nederland is dit ook niet mogelijk. Aan andere kant, kun je op dit moment wel Bitcoin kopen bij de BUNQ via een crypto exchange. In dit artikel wordt Bitcoin kopen bij de BUNQ aan je uitgelegd.

Samenvatting: Bitcoin kopen bij BUNQ

  1. Klik hier om direct een account te openen bij Bitvavo
  2. Doorloop de verificatie & stort geld op je account
  3. Navigeer naar de Bitcoin binnen het platform
  4. Vul het bedrag in dat je wilt kopen & druk op kopen!

In vijf stappen Bitcoin kopen bij de BUNQ

Zoals we al aangaven in de eerdere alinea’s, is Bitcoin kopen bij de BUNQ op dit moment alleen mogelijk door gebruik te maken van een online handelsplatform. Nu is de tijd rijp om  stap voor stap te leren hoe ook jij Bitcoin kopen bij de BUNQ.

Stap 1: Crypto exchange vergelijken

Het is belangrijk om crypto exchanges met elkaar te vergelijken zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Als je in kleine hoeveelheden handelt, kan het belangrijk zijn om de maandelijkse kosten zo laag mogelijk te houden. Transactiekosten zijn daarentegen weer belangrijker voor handelaren die met grote volumes Bitcoin werken. Je ziet aan dit voorbeeld dat iedere handelaar anders is, en dat de eerste stap om de verschillende exchanges te vergelijken eigenlijk de belangrijkste is.

In het onderstaande overzicht zie je wat mijn favoriete crypto exchanges zijn:

BrokerInformatieAanmelden
Bitvavo-logo-600x200Betaal geen transactiekosten over je eerste € 1000 aan transacties.
eToro logoHandel zonder commissies in bekende crypto's. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Binance-logo20% korting op transactiekosten + betaal nooit meer dan 0,1%

Stap 2: Registratie

Na registratie bij een crypto exchange kan je niet direct beginnen met het verhandelen van crypto’s. Volgens de Europese wetgeving moeten nieuwe leden een kopie van hun paspoort of identiteitsbewijs meesturen om hun identiteit te verifiëren. Bij sommige crypto beurzen moet je ook een selfie maken in de app van de gekozen crypto exchange. De beheerder controleert vervolgens de gegevens, wat in veel gevallen heel vlot gaat.

Voordat je los mag gaan met Bitcoin kopen via je BUNQ rekening, moet je dus eerst bovenstaande verificatieproces doorlopen. Verder is het belangrijk om een veilige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen.

Stap 3: Maak geld over naar je account

Om Bitcoin of één van de vele andere cryptocurrencies te kunnen kopen op online exchanges, moet je eerst een paar euro op jouw online account storten. Hier zijn een aantal verschillende opties voor, waaronder VISA, MasterCard en PayPal. De snelste manier om geld op je online beurs saldo te storten is via iDEAL of een bankoverschrijving  direct vanaf jouw voordelige BUNQ bankrekening.

Bunq geld storten

Stap 4: Bitcoin kopen bij de BUNQ

Oké, hier in stap vier gaat het echte werk beginnen. Nu ga je Bitcoin kopen bij de BUNQ via de online beursvloer. De crypto exchanges gaan nooit dicht, dus Bitcoin kopen bij de BUNQ kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het hoogste rendement behaal je door op het juiste moment Bitcoin te kopen en daarna op het juiste moment ook weer te verkopen. Aan de andere kant kun je jouw Bitcoin ook gebruiken om via je digitale wallet online aankopen te doen.

Het kopen van Bitcoin is bij de meeste crypto exchanges zo gedaan. Navigeer naar de Bitcoin en druk op de kopen knop. Je kunt vervolgens invullen voor welk bedrag je Bitcoin wilt kopen bij BUNQ.

Stap 5: Bitcoin bewaren

Alle digitale valuta, inclusief Bitcoin, kun je alleen bewaren in een digitale portemonnee. Deze technologie is nog relatief nieuw, waardoor het nog niet mogelijk is om digitale valuta op je BUNQ rekening zetten. De meeste handelsplatformen maken het mogelijk om je digitale valuta daar op te slaan, maar je kunt ook gebruikmaken van een externe wallet.

Bitcoin kopen bij de BUNQ: dit zijn de voordelen

BUNQ is één van de meest flexibele banken in ons land en kent weinig onnodig papierwerk. Om die reden is Bitcoin kopen bij de BUNQ één van de goedkoopste opties voor Nederlanders. BUNQ is volledig online en heeft geen fysieke vestigingen. Dit heeft als grootste voordeel  dat de onderhoudskosten en de transactiekosten van BUNQ lager liggen dan bij de traditionele grootbanken.

Daardoor kunnen slimme klanten goedkoop Bitcoin kopen bij de BUNQ via een online beurs platform zoals eToro of Bitvavo. Bijkomend voordeel is dat je alles via de app kunt regelen, zelfs het openen van jouw account, en dat je gratis meerdere rekeningen kunt hebben bij BUNQ.

Veilig Bitcoin kopen bij BUNQ

Bitcoin kopen bij de BUNQ door gebruik te maken van een online beurs is op zich één van de veiligste manieren om crypto te kopen voor Nederlandse consumenten. Ondanks dat BUNQ een vrij nieuwe bank is, is het wel een van de meest veilige en transparante.

Het is het belangrijk om een ​​crypto handelsplatform te kiezen dat transactie veiligheid en correcte verwerking van gegevens garandeert. Daarnaast is het belangrijk om firewalls en antivirussoftware te gebruiken om je apparaten en je wifi-thuisnetwerk te beschermen. Op die manier maak je de crypto transacties zo veilig mogelijk.

BUNQ Bitcoins kopen

Bitcoin kopen bij de BUNQ via een crypto exchange

Bitcoin kopen bij de BUNQ is alleen mogelijk via een crypto exchange, zoals we al even aanstipten in de intro. Op deze online handelsplatformen voor digitale valuta’s kunnen beleggers in Bitcoin en andere crypto’s als Ethereum en Litecoin investeren.

Je kunt dus Bitcoin kopen bij de BUNQ door een van deze online beurzen te gebruiken. Jouw BUNQ online rekening dient in dat geval als basis voor het aanvullen van je saldo op het handelsplatform. Andersom neem je je tegoeden op de exchange ook op via je BUNQ rekening.

Bitcoin kopen bij de BUNQ: met welke crypto exchange?

Het aanbod van crypto beurzen is onlangs aanzienlijk uitgebreid. Daarom is het voor de meeste handelaren erg moeilijk om de juiste crypto beurs te vinden die het beste past bij de manier waarop ze in Bitcoin investeren. In onze ervaring zijn er drie exchanges die over het algemeen het beste uit de bus komen en geschikt zijn voor Bitcoin kopen bij de BUNQ.

Bitcoin kopen bij de BUNQ met Bitvavo

Dat Bitvavo een online exchange is welke ontwikkeld is voor de handel in crypto’s zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple, dat weten de meeste Nederlanders wel. Bitvavo is een groot en succesvol online handelsplatform voor digitale valuta die in Nederland door Nederlanders is opgericht. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat je zeker weet dat alles goed en netjes is geregeld als je Bitcoins koopt bij de BUNQ via Bitvavo.

Bitvavo is niet alleen jouw betrouwbare partners bij het kopen van Bitcoin bij de BUNQ. Bitvavo combineert de digitale beursvloer met diensten zoals brokers, depots en cryptocurrency wallets. Eén van de voordelen hiervan is dat je geen andere dienst hoeft te gebruiken om Bitcoin op te sparen en te verhandelen. Klik hier om de review te lezen of klik op de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Bitcoin kopen bij de BUNQ met eToro

Al meer dan tien jaar lang timmert eToro aan de weg en logischerwijs is het nu één van de meest gebruikte crypto platformen in Europa geworden. eToro is daarom een ​​uitstekende schakel voor het kopen van Bitcoin bij BUNQ. Steeds hoor je dat eToro één van de best gereguleerde en gecontroleerde platformen is. Niet door een enkele financiële toezichthouders, maar door verscheidene Europese beurstoezichthouders. Bitcoin kopen bij de BUNQ via eToro kun op twee manieren: je kunt beleggen in Bitcoin aandelen en andere financiële instrumenten, of je kunt de daadwerkelijke valuta kopen.

Het mooie van eToro is dat het niet alleen Bitcoin kopen bij de BUNQ mogelijk maakt, maar dat je de gekochte Bitcoin direct kunt opslaan in jouw gepersonaliseerde digitale eToro-portemonnee. Via jouw mobiele telefoon of tablet heb je met de eToro app direct toegang tot jouw digitale munten en kun je Bitcoin overmaken naar andere digitale wallets of gewoon je Bitcoin uitgeven in een winkel of om een vliegticket te kopen. Je kunt de munten ook weer verkopen en de tegoeden terug overboeken naar je bankrekening. Klik hier om onze eToro review te lezen of klik op de knop om direct een account te openen bij eToro:

Bitcoin kopen bij de BUNQ met Binance

Binance is ’s werelds meest bekende platform voor de handel in cryptocurrencies, hoewel Binance pas in 2017 is begonnen. Omdat Binance op Malta is gevestigd, heeft het geen strenge financiële regulatie zoals eToro en Bitvavo wel hebben. In Malta is dat zo geregeld in de lokale wetgeving. Dit is voor een aantal mensen te onzeker en zij mijden Bitcoin kopen via de BUNQ op het Binance platform.

Aan de andere kant getuigt het grote aantal Binance transacties van een groot vertrouwen van de handelaren… dus wellicht is Bitcoin kopen bij de BUNQ via Binance toch niet zo een slecht idee.

Binance is vooral erg populair vanwege de zeer lage transactiekosten. De Zogenaamde spreads- het prijsverschil tussen kopen en verkopen, zijn ook erg gunstig op Binance. Andere voordelen van Bitcoin kopen bij de BUNQ op het Binance platform, zijn de gebruiksvriendelijkheid van de interface en dat het hele platform in meer dan acht talen beschikbaar is. Klik hier om de uitgebreide Binance review te lezen of gebruik de knop om direct een account te openen bij Binance:

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Bitcoin is een gedecentraliseerde en daarom zeer onafhankelijke digitale valuta. Het grote verschil met de traditionele fiat-valuta’s is dat Bitcoin juist heel erg transparant is en zeer veilig dankzij de cryptografie. In 2008 publiceerde de wereldberoemde Satoshi Nakamoto  zijn whitepaper waarin hij Bitcoin als principe uitlegde. Het zou uiteindelijk de eerste elektronische valuta worden die geheel gebaseerd is op versleuteld bewijs in plaats van vertrouwen in één of ander centraal gecontroleerd banksysteem. Sindsdien is Bitcoin alsmaar populairder geworden en is het duidelijk dat Bitcoin kopen bij de BUNQ lucratief is.

Zo werkt de blockchain

Blockchain is de engelse term voor een gedecentraliseerde database waar iedereen in principe toegang tot heeft. In deze database staan alle gegevens van de transacties opgeslagen. Deze transacties staan op chronologische volgorde en zijn aan elkaar gekoppeld via cryptografische versleuteling. Daarom is de blockchain een veilige en altijd up-to-date catalogus die digitale transacties veilig documenteert. Bitcoin kopen bij de BUNQ is daarom heel erg veilig, immers geen enkele persoon of organisatie heeft de mogelijkheid om transactiegegevens te wijzigen.

Waarop is de waarde van een bitcoin gebaseerd?

De waarde van cryptocurrencies zoals Bitcoin en ook Litecoin en Ethereum, wordt gereguleerd volgens de ouderwetse principes van vraag en aanbod. En gezien er steeds meer crypto miljonairs in het nieuws komen, stijgt de vraag naar Bitcoin en andere crypto’s lekker door. Gezien de blockchain technologie de toekomst heeft, is nu investeren een goed idee. Bitcoin kopen bij de BUNQ via een platform als Bitvavo of eToro is dan ook ten zeerste aan te raden. Daarnaast kun je Bitcoin ook gewoon gebruiken als betaalmiddel, die opties worden ook steeds uitgebreider.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *