Bitcoin Gold informatie

Bitcoin Gold is een cryptocurrency en net als Bitcoin Cash een afsplitsing van de Bitcoin. Het doel van Bitcoin Gold is een verbetering bieden van de Bitcoin. Net als Bitcoin en Bitcoin Cash biedt Bitcoin Gold tal van mogelijkheden voor investeerders.

Nadat eerder bleek dat een afsplitsing “hard fork” van Bitcoin succesvol was, werd besloten om ook Bitcoin Gold als afsplitsing neer te gaan zetten.

Wat is Bitcoin Gold?

Op 24 oktober 2017 werd de “hard fork” uitgevoerd, waarmee Bitcoin Gold zich afsplitste van de Bitcoin. Dit gebeurde in block 491.407. Het voornaamste doel was een verbetering aanbrengen aan de munt, waarmee het stroomverbruik van Bitcoin-mining kon worden teruggebracht. Het minen van Bitcoin is een bezigheid die veel stroom en energie kost.

In China zijn veel van deze miners actief. De Chinese Bitcoin miners hebben er moeite mee, omdat het doen van transacties in Bitcoin, het delven van Bitcoin en het werken via de blockchain, heel veel energie kost (ter vergelijking: een Bitcoin-transactie kost net zoveel stroom als het huishouden van één gezin per maand).

Iedereen kan Bitcoin minen

Toen Bitcoin net kwam opzetten, konden mensen zelf Bitcoins delven. Computers moesten dan software downloaden en zouden codes kraken. Daarbij kwam veel rekenkracht kijken. Naarmate meer blocks van de blockchain werden ontcijferd, nam het stroomverbruik toe. Gewone computers bleken niet meer geschikt en mensen moesten dure kaarten kopen om hun computers nog aan het minen te krijgen.

Vervolgens ontstonden er bedrijven die zich toelegden op het delven van Bitcoin. Deze bedrijven lieten mensen betalen om voor hun Bitcoins te minen. Daarmee werd de focus verlegd en kregen Bitcoin Mining Farms veel macht.

Daarin ziet Bitcoin Gold dan ook een enorme verbetering.

Decentraliseren van minen

Bitcoin Gold wil Bitcoin mining decentraliseren door iedere computer in staat te stellen om weer Bitcoin te delven, zoals het vroeger was. Daarmee wordt elke computer onderdeel van de blockchain.

Hiermee wordt de macht uit handen van Bitcoin Mining bedrijven geslagen en kunnen ook thuisgebruikers weer optimaal Bitcoin minen, zonder dat ze hiervoor allerlei ingewikkelde computers en hardware aan hoeven te schaffen.

Bitcoin Gold

Bitcoin en Bitcoin Gold

Net als Bitcoin Cash is Bitcoin Gold direct het gevolg van Bitcoin. Desondanks geldt ze als een op zichzelf staande cryptomunt, die niet meer gelieerd is aan Bitcoin. Met andere woorden: de waarde van cryptomunt Bitcoin is niet (direct) van invloed op de waarde van Bitcoin Gold. Desondanks blijken de waardes van beide munten wel hand in hand te gaan. Zo bleek ook eerder Bitcoin Cash qua prijs zeer onderhevig te zijn aan de prijs van Bitcoin.

Verschillen tussen Bitcoin en Bitcoin Gold

Aan de technische kant, de kant van de blockchain, is er een opmerkelijk verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Gold. Zo gebruikt Bitcoin Gold de SHA-256 Proof-of-Work algoritmes van Zcash, een andere cryptomunt.

In een “pré-mine” werden 100.000 Bitcoin Goldmunten “geslagen”, nadat Bitcoin Gold zich had afgesplitst. Deze 100.000 munten zullen worden gebruikt om het BTG-ecosysteem optimaal te laten groeien. 5% van de munten zal echter als bonus worden gereserveerd voor het Bitcoin Gold-team.

Kritiek

Na de lancering van Bitcoin Gold was er wat kritiek te horen. Zo werd ontwikkelaar Martin Kuvandzhiev beschuldigd van het toevoegen van 0,5% mijnvergoeding. Deze verborgen kosten zouden door een groep van miners zijn gevonden en verwijderd, waardoor er al snel werd gespeculeerd dat er gefraudeerd was met Bitcoin Gold.

Andere kritische geluiden klonken vanuit de online walletprovider MyBTGWallet.com, die meldde dat gebruikers hun privésleutels moesten herstellen. Ze zouden namelijk te achterhalen zijn via informatie in cookies.

mining Bitcoin gold

Voordelen van Bitcoin Gold

Voor je besluit Bitcoin Gold te kopen, is het handig om je te verdiepen in de voor- en nadelen. Wat voordelen betreft kunnen we het volgende melden over Bitcoin Gold:

  • Waar Bitcoin moeilijker te minen werd en bedrijven zich niet alleen gingen specialiseren in Bitcoin mining, maar ook veel macht kregen hierdoor, biedt Bitcoin Gold die mogelijkheid weer wel. De thuisgebruiker kan Bitcoin gaan minen.
  • De waarde van Bitcoin was zeer hoog. Bitcoin Gold heeft als verbeterde versie van Bitcoin dus veel potentie.
  • De naam Bitcoin blijft onlosmakelijk verbonden met Bitcoin Gold, wat de cryptomunt mogelijk een streepje voor geeft.
  • Rondom Bitcoin Gold is een groot team actief.

Nadelen van Bitcoin Gold

Er zijn ook nadelen aan Bitcoin Gold. Overweeg deze goed voordat je besluit om Bitcoin Gold wel of niet aan te schaffen.

  • Bitcoin Cash deed het goed, maar dat hoeft geen garantie te zijn dat het Bitcoin Gold net zo vergaat. Immers blijven beide munten op zichzelf staan.
  • Bitcoin Gold was enige tijd negatief in het nieuws. De media blijven veel van die negatieve berichten aanhangen, waardoor Bitcoin Gold voor veel mensen toch een risico blijft.

Let op: Bitcoin Gold is een altcoin

Ook belangrijk op te benoemen is dat Bitcoin Gold, ondanks de naam, geen Bitcoin is. Bitcoin Gold is een altcoin en valt onder die noemer in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Ethereum, Ripple, Stellar Lumens en Litecoin.

Daarmee kun je dus nooit met zekerheid zeggen dat Bitcoin Gold het net zo goed gaat doen als Bitcoin. Ook al is de techniek van Bitcoin Gold een verbetering, het gaat ook om de interesse van investeerders. Als meer mensen Bitcoin kopen, zal de waarde van Bitcoin stijgen. Kopen minder mensen Bitcoin Gold – ondanks dat de technologie beter is – dan zal de waarde van Bitcoin Gold niet toenemen.

Verdiep je dus altijd goed in de achtergrond van cryptocurrencies alvorens ze te kopen.

altcoins

Bitcoin Gold kopen

Zou je graag Bitcoin Gold willen hebben? Dan is het goed om te weten dat je Bitcoin Gold kunt kopen. Hiervoor moet je je wenden tot internationale exchanges, zoals bijvoorbeeld Binance. In Nederland kun je via bijvoorbeeld Bitvavo en BTCDirect.eu wel aan Bitcoin komen. Die kun je dan verplaatsen naar je wallet bij de genoemde exchanges. Vervolgens kun je Bitcoin Gold ruilen voor je Bitcoin.

Samenvattend

Bitcoin Gold is een “hard fork” van Bitcoin zelf. Deze “hard fork” vond plaats in block 491.407 en spitste op 24 oktober 2017 Bitcoin Gold af van Bitcoin. Ondanks kritieken wil Bitcoin Gold het delven van Bitcoin weer toegankelijk maken voor thuisgebruikers én een verbetering bieden van de Bitcoin, met name door het terugbrengen van het stroomverbruik.

Handelen in cryptocurrency CFD’s

Wil je niet op de lange termijn investeren in cryptomunten? Dan kun je overwegen lid te worden van tradersplatform Plus500. Hier kun je namelijk in enkele cryptomunten – waaronder Bitcoin Cash – handelen. Dat betekent dat je al op korte termijn kunt profiteren van de koersverschillen. 79% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

De voordelen van handelen op Plus500:

  • Bij Plus500 betaal je geen commissies en lage transactiekosten.
  • Dankzij de hefboom kan je met een klein bedrag in meer crypto CFD’s handelen.
  • De beleggingsinstrumenten zijn zeer uitgebreid: naast cryptovaluta kun je ook in CFD’s op aandelen, grondstoffen, indexfondsen en Forex beleggen;
  • Plus500 biedt je de mogelijkheid om het gratis uit te proberen via een demo-account.

Wil je weten of handelen in cryptomunten voor jou is weggelegd? Open dan nu een gratis demo-rekening (79% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.).

[ccpw id=”128″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *