Bitcoin Cash informatie

Naast de Bitcoin is er ook de cryptomunt Bitcoin Cash. De Bitcoin Cash (BCH) wordt gezien als een altcoin en is een afsplitsing van de originele Bitcoin.

Voor de goede orde: Bitcoin (BTC) splitste zich af in Bitcoin Cash (BCH) en deze munten zijn dus niet meer hetzelfde (ook al delen ze dezelfde geschiedenis).

Bitcoin Cash is naast Bitcoin een bekende cryptomunt die de aandacht geniet van veel investeerders. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over Bitcoin Cash.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash kan gezien worden als een lichte verbetering van de Bitcoin. Het probleem bij Bitcoin was dat de blokgrootte niet groot genoeg was om in korte tijd veel transacties te doen. En aangezien de populariteit van Bitcoin wel zorgde voor meer transactie, was dat wel een vereiste.

Bitcoin Cash maakte het mogelijk om de blokgrootte van 1 MB te vergroten naar 8MB, waardoor er meer transacties in kortere tijd bevestigd kunnen worden.

Blok 478588 was in de blockchain het blok waarin Bitcoin Cash zich afsplitst. Beheerders van Bitcoin kregen na de afsplitsing een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash terug.

Vandaag de dag wordt Bitcoin Cash gewoon gezien als een van de vele altcoins, die toevallig ook de naam “Bitcoin” in zich heeft.

Bitcoin Cash

Gedecentraliseerd betaalsysteem

Verder lijkt Bitcoin Cash in alles op de Bitcoin. Het is ook een gedecentraliseerd systeem waarmee betalingen verricht kunnen worden zonder dat er bemoeienis is van een bank of andere centrale autoriteit.

Bitcoin Cash en Bitcoin verschillen daarin dus niet van elkaar.

Waarom kwam Bitcoin Cash er?

Op de Bitcoin-blockchain zijn gebruikers actief. Die gebruikers valideren transacties, maar lossen ook een ingewikkelde code op. Dat wordt “minen” genoemd. Wanneer een code gekraakt wordt, levert dat een vermogen aan Bitcoin op. Ook het valideren van transacties levert een beloning op.

Er was onenigheid onder de miners. Zij vonden dat de schaalbaarheid van de Bitcoin moest worden vergroot. Transacties lieten te lang op zich wachten en daarmee ook de beloningen voor de gebruikers van de Blockchain.

Problemen met transacties

Doordat steeds meer mensen de blockchain gingen gebruiken, konden niet alle transacties even snel worden opgenomen in de blockchain. Een blok had een formaat van 1 MB en een transactie kostte 500 bytes. Er konden dus slechts 2.000 transacties per blok worden opgenomen. Gezien de tijd die het kostte om een blok te genereren (10 minuten) konden er dus 2.000 transacties per 10 minuten worden geverifieerd.

Het duurde dus langer en langer voordat transacties geverifieerd worden. En aangezien de gebruikers van de blockchain zelf kunnen aangeven welke transacties ze willen valideren, werd vaak voor de duurste gekozen (omdat die meer opleverden).

Is Bitcoin Cash een altcoin?

Hoewel Bitcoin Cash dus rechtstreeks van de Bitcoin komt, wordt ze gezien als een altcoin. De waarde van Bitcoin Cash staat dan ook op zichzelf.

Investeerders die de Bitcoin te duur vinden, investeren graag in Bitcoin Cash. Ze hopen dat Bitcoin Cash – als verbetering van Bitcoin – uiteindelijk nog meer gaat stijgen in prijs.

Voordelen Bitcoin Cash

Er zijn veel voordelen aan Bitcoin Cash, wat dan ook de reden is voor het succes van de nieuwe munt. Welke voordelen zijn er aan Bitcoin Cash?

  • Bitcoin Cash is een afsplitsing van de succesvolle Bitcoin zelf, waarmee er dus al veel vertrouwen is in de munt
  • De waarde van Bitcoin Cash staat los van die van Bitcoin, maar heeft ook een grote groei laten zien
  • Bitcoin Cash is qua technologie een verbetering ten opzichte van de Bitcoin (transacties kunnen sneller worden verwerkt)
  • Voor mensen die Bitcoin te duur vinden is de Bitcoin Cash een goede uitkomst als investering

Nadelen Bitcoin Cash

Voordat je besluit Bitcoin Cash al dan niet aan te schaffen, kan het geen kwaad om de nadelen te bekijken. Welke nadelen zijn er aan Bitcoin Cash?

  • Bitcoin Cash is geen Bitcoin, ook al lijken ze op elkaar, maar gewoon een altcoin
  • Over de toekomst van Bitcoin Cash is dus niets zeker
  • Mensen die Bitcoin en Bitcoin Cash hebben vinden het lastig om te besluiten welke van de twee ze moeten houden of waar ze meer van moeten kopen
  • Bitcoin Cash is weliswaar een verbetering van de Bitcoin, maar qua technologie zijn er heel veel andere sterke altcoins in de omloop

Bitcoin Cash kopen

Wil jij graag Bitcoin Cash in je bezit krijgen? Verwacht je een stijgende lijn in de koers en wil je daar zo snel mogelijk van profiteren? Wie Bitcoin Cash wil kopen kan zich richten tot diverse websites en exchanges. In Nederland kun je terecht bij Bitvavo en Litebit. Wanneer je liever gebruik maakt van een internationale exchange kun je naar Binance. Het beste is dan om Bitcoin over te maken vanaf Bitvavo of Litebit.

Bitcoin Cash kopen

Bewaren van Bitcoin Cash

Hardware wallets zijn verreweg de beste manier om Bitcoin Cash te bewaren. Zo zijn er de Ledger Nano S. en de Trezor hardware wallets. Deze sluit je eenvoudig aan op je pc of laptop. Vervolgens maak je via de bijhorende software de Bitcoin Cash eenvoudig over naar je wallet op deze hardware. Na het ontkoppelen kun je de Bitcoin Cash “koud” bewaren, los van het internet en dus ver weg van hackers en DDoS-aanvallen.

Heb je liever geen hardware wallet? Ga dan op zoek naar de beste wallets in de cloud of zoek naar een software wallet.

Handelen in Bitcoin Cash

Naast dat je Bitcoin Cash kunt kopen als investering, kun je ook handelen in Bitcoin Cash. Je speelt dan in op de koersverschillen door op het juiste moment te kopen en te verkopen.

Een goede manier om dit te doen is middels de broker Plus500. Plus500 heeft haar sporen verdiend in de beleggingswereld, is 100% betrouwbaar en maakt het ook voor de kleinere portemonnee mogelijk om te beleggen.

Wanneer je het niet zo goed weet allemaal, kun je eerst het een en ander uitproberen in een demo-account. Je speelt dan echt in op de koersverschillen, zonder dat het je echt geld kost. Zodra je het handelen onder de knie hebt kun je je demo-account zo omzetten in een betaald account.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *