Beleggen in cryptovaluta of cryptocurrencies

Beleggen in cryptovaluta’s zoals de Bitcoin en Ethereum is populairder dan ooit! Dit is niet vreemd: sinds het begin van 2020 is de koers in iets meer dan een jaar 1000% gestegen. Wanneer je op een slimme manier in cryptocurrencies investeert, kan je dan ook een hoog rendement behalen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste beleggen in cryptocurrencies? In deze uitgebreide handleiding voor beginners bespreken we alles wat je moet weten!

Twee manieren om in cryptovaluta’s te investeren

Er bestaan twee grove manieren om in cryptocurrencies te beleggen. Voordat we dieper ingaan op beleggen in cryptovaluta, behandel in deze twee manieren kort.

Crypto’s kopen voor de lange termijn

Je kunt ervoor kiezen om crypto’s zoals de Bitcoin en Ethereum voor de lange termijn te kopen. Dit is een goed idee wanneer je veel vertrouwen hebt in het idee achter cryptovaluta’s. Sommige experts verwachten dat de prijs van een Bitcoin bijvoorbeeld makkelijk $ 1.000.000 of meer kan worden.

Een goede partij waar je in cryptovaluta kunt investeren is Bitvavo. Zelf beleg ik hier vanwege de lage transactiekosten (je betaalt nooit meer dan 0,25%) en omdat de site erg gebruiksvriendelijk is. Wanneer je een account opent met de onderstaande knop, betaal je bovendien geen transactiekosten over de eerste € 1000 aan crypto die je verhandeld:

investeren in cryptovaluta Bitvavo

Actief speculeren op cryptovaluta

Je kunt er ook voor kiezen om actief te speculeren op het koersverloop van cryptovaluta. Het mooie aan speculatie, is dat je zowel kunt speculeren op stijgende als dalende koersen. Door een short positie te openen, kan je ook speculeren op een dalende koers. Hierdoor ben je flexibeler en kan je onder alle marktomstandigheden handelen in cryptovaluta’s.

Een goede partij om actief te speculeren op CFD cryptovaluta is Plus500. Zelf raad ik deze partij aan omdat je er de mogelijkheden geheel zonder risico kunt uitproberen met een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

beleggen cryptocurrencies Plus500

Illustratieve prijzen

Investeren in cryptovaluta handleiding

Hieronder zie je een overzicht van wat er besproken wordt in deze handleiding voor beginners. Op die manier kan je direct het deel lezen dat voor jou van toepassing is:

 • Definitie: wat zijn cryptocurrencies eigenlijk?
 • Voordelen: waarom zou je in cryptovaluta investeren?
 • Nadelen: voor welke risico’s moet je oppassen?
 • Opties: in welke cryptocurrencies kan je beleggen?
 • Strategie: wat is de beste beleggingsstrategie?
 • Cryptomunt beoordelen: waarin kan je slim investeren?
 • Timing: kan je het koopmoment goed timen?
 • Opslaan: hoe kan je cryptomunten opslaan?
 • Rendement: hoeveel kan je verdienen met crypto’s?
 • Belastingen: hoeveel belasting betaal je over crypto’s?
 • Conclusie: is het slim om te investeren in cryptovaluta’s?

Wat is cryptovaluta?

Voordat we de diepte induiken, wil ik even wat aandacht besteden aan het concept van cryptovaluta. Cryptovaluta is een vorm van digitaal geld: je kunt het dan ook niet vasthouden. Transacties op basis van cryptocurrencies verlopen via de blockchain: dit is een gedecentraliseerd netwerk waar alle transacties worden bijgehouden.

Doordat er sprake is van een decentraal netwerk, is er niet één partij die de eigenaar is van de valuta. Er is geen tussenpartij: geen bank of overheid kan het beleid rondom een cryptocurrency bepalen. Hierdoor kan je goedkoper en anoniem grote transacties uitvoeren naar wie dan ook, waar dan ook.

Toch is deze interessante techniek niet de voornaamste reden achter de hype rondom cryptovaluta: crypto’s zijn vooral bekend vanwege de enorme geldbedragen die mensen ermee hebben verdiend in korte tijd. Wie voor € 50 in Bitcoins kocht in 2009 zou nu multimiljonair zijn. Wanneer je op een slimme manier investeert in cryptovaluta’s, dan kan je een erg goed rendement neerzetten.

investeren in cryptovaluta

Waarom zou je in cryptovaluta investeren? De voordelen

Een erg goede reden om te investeren in cryptovaluta zijn natuurlijk de hoge potentiële rendementen. Zo ken ik iemand die € 100 investeerde in een willekeurige altcoin (SafeMoon) en die zijn vermogen zag groeien tot meer dan een miljoen euro in korte tijd. Maar ook met investeringen in de bekendere Bitcoin en Ethereum had je in een jaar tijd je vermogen kunnen vertienvoudigen.

Safemoon

Een andere goede reden om te beleggen in cryptovaluta’s, is dat er geen bank nodig is als tussenpersoon. Doordat crypto’s geheel decentraal zijn kan je de munten ook makkelijker verzenden naar andere rekeningen en personen. Deze flexibiliteit kan het extra aantrekkelijk maken om te investeren in cryptocurrencies.

Zelf vind ik een investering in cryptocurrencies interessant omdat het letterlijk een belegging in de toekomst is. De potentie van de blockchain is enorm en steeds meer grote bedrijven accepteren crypto’s als betaalmiddel. Ik gok dat cryptocurrencies in de toekomst dan ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen, wat de koers natuurlijk alleen maar een verdere boost kan geven.

Ten slotte kan je cryptocurrencies ook gebruiken om je risico’s te spreiden. Cryptovaluta’s zoals de Bitcoin en Ethereum hebben natuurlijk het imago risicovol te zijn. Toch is het een bekende beleggingswijsheid dat je door je geld te spreiden over verschillende beleggingsproducten je kans op succes vergroot. Een bescheiden investering in crypto’s kunnen klappen op de beurs dan in sommige gevallen opvangen.

Wat zijn de nadelen van cryptocurrencies? De risico’s

Beleggen in cryptovaluta’s is zeker niet zonder risico: de volatiliteit werkt twee kanten op. Je kunt met een belegging in een cryptovaluta binnen een dag gerust tientallen procenten verliezen. Cryptovaluta’s zijn naar mijn mening dan ook zeker geen goud: de waarde is daarvoor niet vast genoeg.

Het is bovendien belangrijk om extra waakzaam te zijn. Crypto’s krijgen veel aandacht en criminelen weten dit maar al te goed. Scammers proberen hoopvolle beleggers bijvoorbeeld geld af te troggelen met niet bestaande cryptomunten. Ook zijn er digitale bankrovers die er alles aan doen om je zuurverdiende cryptocurrencies van je te stelen.

Wanneer je belegt in cryptocurrencies, dan is het belangrijk om te onthouden dat er geen onderliggende waarde is. Wanneer je een aandeel koopt, ben je bijvoorbeeld mede-eigenaar van een bedrijf. Met een cryptovaluta zoals de Bitcoin ben je volledig afhankelijk van de populariteit van de munt alleen. In de praktijk worden cryptovaluta’s namelijk nog amper gebruikt, waardoor de waarde eigenlijk volledig tot stand komt door speculatie.

Pas daarom ontzettend goed op wanneer je gaat beleggen in cryptovaluta’s en riskeer alleen geld dat je echt kunt missen. De AFM heeft geen toezicht op de markt voor crypto’s, aangezien de markt geheel decentraal is. Wanneer je geld verliest of opgelicht wordt, dan kunnen de autoriteiten weinig voor je betekenen.

In welke cryptocurrency kan je beleggen?

Er bestaan tegenwoordig duizenden verschillende cryptovaluta’s waarin je kunt beleggen. Zeker wanneer je als beginner start met het kopen en verkopen van cryptocurrencies, kan het lastig zijn om een weloverwogen keuze te maken.

Bitcoin

De meest bekende cryptovaluta is natuurlijk nog steeds de Bitcoin. De dominantie van deze munt is wel afgenomen: in 2021 ligt deze rond de 50 tot 60 procent. Dit betekent dat wanneer je naar de waarde kijkt van alle cryptocurrencies, de Bitcoin nog steeds het grootste deel van deze waarde vertegenwoordigd.

Dit komt vooral doordat de Bitcoin de eerste was. Iedereen kent de Bitcoin door de massale media-aandacht en nieuwe beleggers zullen dan ook eerder deze munt kopen. Met de Bitcoin zijn er nog steeds voldoende mogelijkheden om je investering meerdere keren over de kop te laten gaan. Wanneer je echter naar astronomische rendementen op zoek bent, zal je op zoek moeten gaan naar alternatieven.

Ethereum

De Ethereum is na de Bitcoin de grootste cryptovaluta met een dominantie van ongeveer 10 procent. De Ethereum is sinds de lancering vele keren over de kop gegaan. Deze cryptomunt is enorm populair geworden door de waarde die het platform biedt. Dankzij de Ethereum konden ontwikkelaars bijvoorbeeld voor het eerst dapps ontwikkelen op de blockchain (dapps zijn decentrale applicaties)

Wanneer je je belegging goed timed, dan kan een investering in Ethereum ook goed uitpakken. Naast Bitcoin en Ethereum bestaan er nog honderden andere projecten. We noemen deze projecten ook wel altcoins.

Altcoins

Altcoins is een verzamelnaam voor alle cryptomunten die niet de Bitcoin zijn. Met altcoins kan je enorme rendementen behalen. Tegelijkertijd zie je dat veel mensen hun volledige inleg verliezen. Bij een ICO, waarbij een nieuwe cryptomunt wordt gelanceerd, zie je regelmatig dat er weinig waarde achter de munt zit. Na de eerste hype verdwijnt de munt vervolgens volledig. Wanneer je in altcoins wilt beleggen, is het daarom extra belangrijk om goed te onderzoeken wat er achter de munt zit.
Strategie voor speculatie in cryptovaluta’s

Veel mensen doen aan actieve speculatie wanneer ze beleggen in cryptocurrencies. Je probeert de markt dan te timen door op het goede moment een cryptomunt te kopen of verkopen.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een cryptomunt te kopen wanneer er veel aandacht is. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat de ontwikkelaars achter een cryptocurrency met belangrijk nieuws komen, dan kan je de munt kopen in de hoop dat de munt hierdoor weer in waarde stijgt.

Een andere strategie die je kunt toepassen is het analyseren van het prijsverloop van de cryptomunt. Je kunt hiervoor kijken naar zogenaamde prijsniveaus. Een prijsniveau is een niveau waar de prijs vaak op reageert. De kans is op een vergelijkbaar niveau groter dat de koers weer verder in een bepaalde richting beweegt.

Onthoud dan speculeren een risicovolle strategie is waar veel oefening voor nodig is. Het is daarom aan te raden om speculatie in cryptocurrencies eerst gratis & zonder risico te proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis crypto demo te openen:

Investeren in cryptocurrencies voor de lange termijn

Wanneer je echt gelooft in de toekomst van de blockchain, kan het aantrekkelijk zijn om te investeren in crypto’s voor de lange termijn. Er is zelfs een gezin dat al haar bezittingen heeft verkocht om daarvoor zoveel mogelijk Bitcoins te kopen. Dit is een vrij radicale zet die ik je zeker niet zou aanraden.

Voor de meeste mensen is het verstandiger om het principe van dollar cost averaging toe te passen. Je koopt dan periodiek voor een vast bedrag een bepaalde hoeveelheid cryptovaluta’s. Je kunt hiervoor een selectie maken tussen verschillende crypto’s. Zelf koop ik bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum en enkele veelbelovende altcoins.

Door periodiek te kopen, koop je de cryptovaluta’s zowel tegen voordelige als nadelige prijzen. Wanneer je toch wat meer invloed wilt uitoefenen, kan je wanneer de koers flink daalt net wat meer bijkopen. Dit zijn immers mooie korting momenten.

Onthoud dat cryptovaluta’s enorm volatiel zijn en dat er ook met deze techniek geen garantie bestaat op een positief rendement. Wanneer je ook in altcoins wilt beleggen is het extra belangrijk om de waarde achter de cryptomunt goed te onderzoeken.

beleggen in cryptocurrencies

Hoe beoordeel je een cryptomunt?

Wanneer je wilt investeren in een cryptomunt, is het belangrijk om deze goed te analyseren. Een goed beginpunt hiervoor is de whitepaper: in de whitepaper van de cryptomunt kan je lezen wat de visie is van de makers achter de munt. Wanneer de kwaliteit van de whitepaper van bedroevend niveau is, kan je beter wegblijven. Wanneer het team achter de munt niet kan uitleggen waarom hun crypto token waardevol is, dan is hij waarschijnlijk niet waardevol.

De waarde van een crypto

Een eerste vraag die je jezelf kunt stellen is welke waarde het project biedt. Wanneer een crypto oplossingen biedt voor bestaande problemen, dan kan deze in potentie werken. Onthoud wel dat het alsnog voldoende aandacht nodig heeft om ook daadwerkelijk in waarde te stijgen: de Bitcoin is niet de beste cryptomunt, hij is simpelweg de bekendste.

Een project kan bijvoorbeeld oplossingen bieden voor privacy. De Bitcoin is niet volledig privé aangezien je transacties alsnog kunt verbinden aan een gebruiker wanneer je weet welk wallet adres ze gebruiken.

Ook kan een project oplossingen bieden voor de schaalbaarheid. Transacties uitgevoerd met de Bitcoin kosten te veel tijd. Het systeem is niet goed gebouwd op een grote hoeveelheid transacties. Wanneer cryptomunten ooit op grote schaal gebruikt zullen worden, dan zal het systeem tienduizenden transacties per seconde aan moeten kunnen.

Ook interoperabiliteit is van belang. Er bestaan veel verschillende systemen en munten op de blockchain die niet altijd even goed samenwerken. Een project dat het mogelijk maakt om verschillende systemen met elkaar te koppelen biedt ook waarde.

Zie je geen duidelijke meerwaarde in het cryptoproject in vergelijking met andere projecten? Dan is het waarschijnlijk niet verstandig om in de betreffende cryptocurrency te investeren.

Heb je tokens nodig?

Wanneer je gelooft in het project, kan je nog de vraag stellen of er wel tokens nodig zijn. Is het nodig dat het project op de blockchain wordt gebouwd en heeft digitaal geld een functie? Wanneer je hier bevestigend op kunt antwoorden, kan het slim zijn om te investeren in de cryptocurrency. Als er niet echt een token nodig is, dan wordt de ICO alleen gebruikt voor het ophalen van geld. Er bestaat dan een groot risico dat de cryptomunt uiteindelijk 0 euro waard wordt.

Maar hoe bepaal je nu eigenlijk of een token een functie heeft? Hiervoor moet het in ieder geval één van de volgende functies hebben:

Waarde uitwisselen / valuta

Tokens kunnen een economisch systeem opzetten. Je kunt de cryptomunt dan gebruiken om producten of diensten te kopen of verkopen. Ook kan een token worden gebruikt om een bepaalde waarde vast te houden: een stablecoin kopieert bijvoorbeeld de koers van een valuta zoals de dollar.

Rechten

Sommige tokens geven de houder een recht binnen het systeem. Je kunt dan met een bepaalde hoeveelheid cryptomunten stemmen en op die manier bepalen in welke richting het ontwikkelingsproces beweegt.

Toegang

Een token kan ook worden gebruikt voor het verkrijgen van toegang tot een bepaalde dienst of systeem. Je kunt een cryptomunt dan bijvoorbeeld gebruiken voor toegang tot een sterke computer voor het uitvoeren van berekeningen.

Functie

Een token of cryptomunt kan worden gebruikt worden om bepaalde extra functies te bieden aan de gebruiker. Het kan bijvoorbeeld een beloning zijn voor het gebruik van het netwerk.

Inkomsten verdelen

Een token kan ook gebruikt worden om de winst van een project eerlijk te verdelen. Het houden van een cryptomunt is dan vergelijkbaar met het vasthouden van een aandeel. Wanneer het achterliggende project winstgevend opereert, verdien je geld uitgekeerd in de onderliggende cryptovaluta.

Wanneer een cryptocurrency token veel van deze opties biedt, dan geeft dit extra waarde. De kans dat de cryptovaluta dan meer waard wordt is groter.

Je kunt daarnaast ook kijken naar het respect dat gebruikers hebben voor de onderliggende valuta. Kijk hiervoor naar het transactievolume en de marktkapitalisatie van de munt. Wanneer je ziet dat mensen de cryptomunt snel omzetten naar Bitcoins, Ethereum of euro’s dan wordt de munt eerder gebruikt voor speculatie en hebben gebruikers weinig vertrouwen in de toekomst van de munt.

Team

Voordat je een vrij onbekende cryptomunt koopt, is het ook aan te raden om het team goed te onderzoeken. Google de namen van het team achter de cryptomunt en onderzoek of ze relevante ervaring hebben.

Doe een dubbele check door de foto’s van het team ook door Google te halen: op die manier weet je zeker dat er geen sprake is van een catfish die het project gebruikt om geld te stelen van naïeve gebruikers. Een sterk team is belangrijk wanneer je in een cryptomunt wilt investeren: op die manier weet je zeker dat ze goed kunnen doorbouwen op het concept dat beschreven is in de whitepaper.

Pas op voor een scam!

Cryptomunten kunnen hoge winsten opleveren. Dit maakt het misschien nog extra belangrijk om voorzichtig te zijn. Er bestaan honderden voorbeelden van shady bedrijven die piramidestructuren hebben opgezet met zogenaamde ‘gegarandeerde rendementen’. Wanneer je iets ziet wat te mooi is om waar te zijn, dan is het dit waarschijnlijk ook. Trap niet in de FOMO of fear of missing out en investeer niet in dit soort cryptomunten.

Kan je investeringen in cryptovaluta’s timen?

Het is erg lastig om de markt te timen en cryptovaluta’s zijn hier geen uitzondering op. Het beursadvies om te kopen in een dip en verkopen op een top gaat natuurlijk op. Het probleem is echter dat het bijna onmogelijk is om in te schatten wat een top of dal is bij de prijsontwikkeling van de Bitcoin.

Cryptovaluta’s zoals de Bitcoin bewegen gerust tien procent omlaag of omhoog op een dag en dit hoeft dan ook geen teken van een bubbel te zijn. Zelfs stijgingen of dalingen van honderden of duizenden procenten hoeven niet te betekenen dat het onderliggende project een bubbel is.

Het enige advies wat ik je kan geven wanneer je de markt probeert te oefenen is om veel verschillende markten in de gaten te houden. Op die manier ontwikkel je een beter beeld van hoe cryptovaluta’s bewegen en wanneer je kunt instappen.

Hoe kan je cryptovaluta’s opslaan?

Er zijn verschillende manieren waarop je cryptocurrencies kunt opslaan. We bespreken de mogelijkheden hier kort:

Op de Exchange

Je kunt de cryptovaluta op de exchange laten staan wanneer je ze hebt gekocht. Er bestaan beperkte mogelijkheden waarmee je je account kunt beschermen: denk hierbij bijvoorbeeld aan 2FA authenticatie waarbij je een login moet bevestigen met je mobiele telefoon. Toch is deze manier niet per definitie de veiligste: de exchange Mt. Gox werd bijvoorbeeld gehackt waarna gebruikers honderden miljoenen dollars verloren.

Wanneer je met kleine bedragen investeert, kan je natuurlijk best wat op een exchange laten staan. Wanneer je echter tienduizenden euro’s aan cryptovaluta’s bezit, kan het verstandig zijn om je risico’s te spreiden over verschillende platforms.

Het online opslaan van je cryptovaluta’s wordt ook wel het opslaan van je cryptomunten in een hot wallet genoemd. Wanneer je bang bent voor hacks, kan je er ook voor kiezen om je cryptovaluta’s op te slaan in een cold wallet.

Een cold wallet

Je kunt je cryptovaluta’s ook opslaan op een cold wallet. Een cold wallet is niet direct verbonden met het internet, waardoor hackers je cryptomunten minder makkelijk kunnen stelen. Je kunt hiervoor kiezen uit één van de verschillende hardware wallets: denk bijvoorbeeld aan de Ledger Nano X of Trezor.

Een cold wallet brengt weer andere risico’s met zich mee dan een hot wallet. Je kunt bijvoorbeeld je toegangscode verliezen, waarna je geen toegang tot je cryptomunten kunt verkrijgen. Je zal zeker niet de eerste zijn die een fortuin aan cryptomunten verliest doordat er geen manier meer is om toegang te verkrijgen tot het apparaat.

Wat voor rendement kan je behalen met cryptovaluta’s?

Het gemiddelde rendement op aandelen bedraagt tussen de 6 en 8 procent op jaarbasis. Wanneer we naar de Bitcoin kijken dan had je in de periode 2020-2021 een rendement kunnen behalen van 1000 procent.

Het mogelijke rendement op cryptocurrencies is dan ook praktisch onbeperkt. Het probleem is echter dat je hiervoor wel op het juiste moment moet instappen. Wanneer je net fors instapt op een top kan je ook gerust tientallen procenten verliezen. Het kan dan erg lang duren voordat je winst maakt met je investering in cryptocurrencies.

Hoeveel belasting betaal je over cryptocurrencies?

Wanneer je investeert in cryptocurrencies, wil je waarschijnlijk weten hoeveel belasting je betaalt. In de meeste gevallen zullen je beleggingen in crypto’s vallen onder box 3. Je investeert namelijk een deel van je vermogen in crypto’s en dit valt natuurlijk perfect onder de definitie sparen en beleggen van de belastingdienst.

Wanneer je minder dan € 50.000 (alleenstaand) of € 100.000 (als stel) aan vermogen bezit, dan betaal je geen belasting over je cryptomunten. Als je hierboven uitkomt dan betaal je een fictief percentage van 31% over je rendement. De belastingdienst bepaalt zelf wat dit fictieve rendement is: het maakt dus niet uit of je 1000% aan rendement hebt behaald of juist flink geld hebt verloren. Wil je weten hoeveel je precies betaalt? Raadpleeg dan de website van de belastingdienst.

Voor het bepalen van het bedrag waarover je belasting betaalt, kijkt de belastingdienst alleen naar de waarde van je crypto’s op 1 januari. Wanneer je crypto’s veel waard zijn op 1 januari en een dag later crashen, dan heeft de belastingdienst dus geen genade. Je betaalt in dit geval alsnog de volle mep over de waarde van je cryptocurrencies op 1 januari.

Zijn crypto’s een goede belegging?

Na het lezen van dit artikel vraag je jezelf waarschijnlijk af of cryptocurrencies een goede investering zijn. Het is hiervoor belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je bereid bent om grote risico’s te lopen. Beleggingen in crypto’s zijn niet weggelegd voor mensen die risico’s graag uit de uit de weg gaan: je kunt gerust tientallen procenten op een dag verliezen.

Tegelijkertijd kan je met cryptocurrencies enorme rendementen behalen. Je zult niet de eerste crypto miljonair zijn die zijn fortuin weet te behalen door slim te investeren. Zelf beleg ik maar een klein percentage van mijn vermogen in crypto's, namelijk één procent.

Door slechts één procent te investeren in cryptocurrencies zorg ik ervoor dat niet mijn volledige beleggingsresultaat mislukt wanneer crypto’s plotseling flink in waarde dalen. Ik geloof zelf namelijk ook sterk in aandelen en het langzaam opbouwen van een groot vermogen. In welke mate je zelf gelooft in crypto’s… dat kan je uiteindelijk alleen voor jezelf bepalen.

Ik kan alleen maar zeggen… investeer, maar investeer met mate!

Bitcoin Cash kopen & verkopen

Toen de gebruikers van de Bitcoin onenigheid met elkaar kregen, werd de virtuele munt gesplitst. Zo ontstond de Bitcoin Cash: een virtuele munt die afgeleid is van de Bitcoin. Het verschil tussen de Bitcoin en de Bitcoin Cash, is dat de Bitcoin Cash een kortere transactietijd hanteert. Dit betekent dat transacties met deze digitale munt … [Lees meer]

Bitcoin Gold kopen

Cryptomunt Bitcoin Gold is eind 2017 gelanceerd. De digitale munt wordt gezien als de verbeterde variant van de Bitcoin. De munt ontstond door onenigheid bij gebruikers van de Bitcoin. De ene groep vond dat de Bitcoin te moeilijk was om te minen. De andere groep vond van niet en wilde de Bitcoin niet veranderen. De … [Lees meer]

Cryptocurrency handelen voor dummies

Als je vroeger geld wilde verdienen met je vermogen, hoefde je het enkel op je spaarrekening te laten staan. De spaarrente was zo hoog, dat je een aardig zakcentje verdiende door je geld bij de bank te laten staan. Tegenwoordig is dit wel anders. Omdat sparen niets meer oplevert, proberen steeds meer mensen te beleggen. … [Lees meer]

Hoe profiteer je van ICO’s?

De meeste mensen die cryptomunten in hun bezit hebben of in de toekomst in deze munten willen beleggen, zijn actief op fora als Bitcointalk.org. Op dit soort fora worden alle ins en outs van de verschillende cryptocurrencies gedeeld. Ook wordt er veel gesproken over ICO’s. Veel beginnende beleggers weten niet wat ICO’s zijn. Speciaal voor … [Lees meer]

Wanneer moet je cryptocurrency verkopen?

Je hebt een tijdje geleden in een of meerdere cryptomunten geïnvesteerd. In een korte tijd is de waarde van jouw investering flink gestegen. Nu ben je van plan jouw cryptomunten weer te verkopen, zodat je jouw winst uit kunt laten betalen. Maar is dit wel het juiste moment om jouw cryptomunten te verkopen? Je leest … [Lees meer]

Wat zijn de risico’s van cryptocurrencies kopen?

Alle beleggingen brengen bepaalde risico’s met zich mee. Dit is ook het geval bij het kopen van cryptocurrencies. Toch zijn er veel (beginnende) beleggers die niet voldoende of zelfs helemaal geen rekening houden met de risico’s van het kopen van cryptocurrencies. Speciaal voor deze beleggers zetten wij de belangrijkste risico’s van cryptocurrencies op een rijtje. … [Lees meer]

Welke aandelen stijgen door Bitcoins?

Er zijn verschillende manieren om in de Bitcoin te investeren. Zo kun je een bepaalde hoeveelheid Bitcoins aanschaffen en deze met winst proberen te verkopen, maar is het ook mogelijk via aandelen in Bitcoins te beleggen. Op deze pagina lees je welke aandelen op een bepaalde manier verbonden zijn aan de Bitcoin. Alle aandelen die … [Lees meer]