Wat zijn Altcoins?

Bij online brokers als Plus500 kun je in CFD aandelen, indices en grondstoffen beleggen, maar er worden ook verschillende soorten Altcoins aangeboden. De meeste mensen weten wel ongeveer wat Altcoins zijn, maar weten niet precies wat het begrip Altcoin inhoudt. Ga je in Altcoins beleggen, dan is het belangrijk dat je de ins en outs van dit beleggingsproduct kent. Daarom lees je op deze pagina meer over Altcoins en het beleggen in Altcoins.

Altcoins: een korte introductie

Een Altcoin is een alternatieve cryptocurrency. Een cryptocurrency is een digitale munteenheid. Deze wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten, zoals de euro of de Amerikaanse dollar. Je kunt Altcoins kopen om hiermee te betalen, maar ook als belegging. In het laatste geval verkoop je jouw digitale munten als er sprake is van een waardestijging.

Er zijn verschillende soorten Altcoins, zoals er ook verschillende soorten reguliere munten zijn. Deze Altcoins hebben ieder hun eigen naam en hun eigen waarde.

Altcoins en Bitcoins

Altcoins en Bitcoins worden vaak door elkaar gehaald. Dit is niet zo vreemd, want zowel een Altcoin als de Bitcoin is een cryptocurrency. Het belangrijkste verschil tussen een willekeurige Altcoin en de Bitcoin, is dat de bitcoin de grondlegger is van het fenomeen cryptocurrency. De coins (digitale munteenheden) die na de Bitcoin ontwikkeld werden, zijn simpelweg alternatieve coins. Deze munten worden ook wel Alternative Coins en dus Altcoins genoemd.

Voorbeelden van Altcoins

Sinds de introductie van de Bitcoin, zijn er duizenden verschillende digitale munten ontwikkeld. Dit zijn allemaal Altcoins. De eerste officiële Altcoin was Namecoin. Dit was namelijk de tweede cryptocurrency, ofwel de eerste munt die na de Bitcoin ontwikkeld werd.

Naast de Namecoin, zijn er nog vele andere bekende Altcoins. Dit zijn onder andere de Ethereum, de Litecoin, de Ripple en de Dash. Omdat vrijwel iedereen een eigen Altcoin kan ontwikkelen en op de markt kan brengen, is het aanbod Altcoins ontzettend groot.

Beleggen in Altcoins

Wil je beleggen in Altcoins? Dan bepaal je eerst in welke munt je precies wil investeren. Idealiter is dit een munt die nu nog niet zo veel waard is, maar in de toekomst wel flink gaat stijgen. Hoe kleiner de investering, hoe groter de winst als er inderdaad sprake is van een waardestijging. Het beleggen in Altcoins is altijd speculeren. Je weet namelijk niet of een Altcoin ook echt ‘groot’ gaat worden, ofwel je veel rendement gaat opleveren.

Je kunt beleggen in CFD’s Altcoins bij de online broker Plus500. Deze broker heeft diverse Altcoins in het aanbod, waaronder de Ethereum, Litecoin en Ripple. Maak een account aan bij de online broker, stort hier een bepaald bedrag op om te beleggen en je kunt direct beginnen (76,4% van de retail beleggers verliest geld).

Je kunt Altcoins ook fysiek kopen. Een nadeel van het fysiek kopen van Altcoins, is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid voor de munt. Toch kan het aantrekkelijk zijn om Altcoins te kopen, zeker wanneer je verwacht dat deze over een langere periode gaan stijgen. Je kunt Altcoins kopen bij Bitvavo, Litebit of Binance.

Wanneer koop of verkoop je Altcoins?

Het is niet eenvoudig om te bepalen wanneer je Altcoins moet kopen of verkopen. Als vuistregel kan je hanteren dat Altcoins in sterke mate zijn verbonden met de Bitcoin. Wanneer de Bitcoin het goed doet, stijgen Altcoins en wanneer de Bitcoin het slecht doet, dalen Altcoins voornamelijk.

Toch gaat deze regel niet altijd op. In het verleden hebben Altcoins het soms uitzonderlijk goed gedaan. Dit gebeurt vooral snel wanneer er erg positief nieuws uit is gekomen rondom een bepaalde munt. Ripple steeg bijvoorbeeld extreem sterk toen naar voren kwam dat de munt ondersteuning ontving van bepaalde banken.

Het vaststellen van het beste koopmoment of verkoopmoment voor Altcoins is dus niet eenvoudig. Probeer in ieder geval enkele Altcoins nauwlettend te volgen en bekijk welke factoren de koers beïnvloeden. Wanneer je dit goed doet, kan je enorm goede resultaten behalen met investeringen in Altcoins.

Een gratis demo-account aanmaken

Heb je nog nooit in Altcoins belegd? Dan raden wij je aan eerst een demo-account aan te maken bij Plus500. Met een demo-account kun je gratis oefenen met beleggen. Zo kom je er niet alleen achter of het beleggen in Altcoins iets voor jou is, maar kun je bovendien je vaardigheden ontwikkelen. Ga je hierna echt beleggen, dan heb je meer kans op hoge rendementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *