Welke aandelen stijgen door Bitcoins?

Er zijn verschillende manieren om in de Bitcoin te investeren. Zo kun je een bepaalde hoeveelheid Bitcoins aanschaffen en deze met winst proberen te verkopen, maar is het ook mogelijk via aandelen in Bitcoins te beleggen.

Op deze pagina lees je welke aandelen op een bepaalde manier verbonden zijn aan de Bitcoin. Alle aandelen die in dit artikel beschreven worden, zijn van bedrijven die op de een of andere manier inspelen op het beleggen in deze populaire cryptomunt. Door in een Bitcoin aandeel te beleggen, investeer je indirect in deze cryptocurrency.

Beleggen in Bitcoin aandelen

  • Plus500: je kan hier direct handelen in CFD Bitcoin aandelen
  • DEGIRO: je kunt hier goedkoop aandelen kopen & verkopen

Aandeel #1: Bitcoin Group

Het aandeel Bitcoin Group staat genoteerd op de Duitse beurs. Het aandeel heette vroeger AE Innovative Capital SE en wordt nu ook wel Bitcoin Group SE genoemd. Het bedrijf AE Innovative Capital SE heeft maar liefst 3209 Bitcoins in de portefeuille. Omdat het bedrijf zo veel Bitcoins in het bezit heeft, is het zeker verbonden aan deze digitale munt. Daar komt nog bij dat AE een marktplaats voor Bitcoins aanbiedt via www.bitcoin.de.

Aandeel #2: On-Line

Het aandeel On-Line staat genoteerd op de London Stock Exchange. Het bedrijf dat achter dit aandeel zit, On-Line Blockchain Plc, legt sterk de focus op de internettrends van dit moment. Zo is het bedrijf ook veel bezig met de Bitcoin en de blockchain in het algemeen.

Een tijdje geleden heette het bedrijf overigens nog On-Line Plc. Toen het woord ‘blockchain’ toegevoegd werd aan de bedrijfsnaam, ging de koers van het aandeel On-Line direct omhoog.

Aandeel #3: Nvidia

Het bedrijf Nvidia maakt chips die uitermate geschikt zijn voor het oplossen van cryptografische sleutels, ofwel het minen van Bitcoins. Door de specialisatie van het bedrijf, is ook Nvidia sterk verbonden aan de koers van de Bitcoin. Wil je indirect in deze cryptomunt investeren, dan kun je dit ook doen door in aandelen van Nvidia te beleggen.

Nvidia Bitcoin aandeel

Nvidia heeft een aardige stijging meegemaakt dankzij de Bitcoin

Aandeel #4: Microsoft

Microsoft is een populair bedrijf om in te beleggen. Veel mensen weten wel wat Microsoft doet, maar het is niet zo bekend dat ook Microsoft sterk verbonden is aan de Bitcoin. Dat Microsoft een relatie heeft met deze cryptomunt, heeft te maken met het feit dat het bedrijf altijd een voortrekkersrol heeft gespeeld in de technologie achter deze digitale munt. Wil je indirect in de Bitcoin beleggen, dan kan dit ook via het aandeel Microsoft.

Bijkomend voordeel van een belegging in Microsoft, is dat dit bedrijf zich niet alleen bezig houdt met de Bitcoin en de blockchain. Gaat het wat minder goed met de Bitcoin, dan zal het aandeel Microsoft niet sterk dalen. Dit komt omdat het bedrijf simpelweg zo veel activiteiten heeft, dat het niet zo sterk afhankelijk is van de Bitcoin en de blockchain.

Aandeel #5: Overstock

Overstock was een van de eerste bedrijven die actief aan de slag ging met de blockchain technologie. Daarom is ook dit bedrijf sterk verbonden aan de koers van de Bitcoin en zeker geschikt als indirecte Bitcoin belegging.

Nu zijn veel meer bedrijven op deze manier verbonden aan de Bitcoin, maar Overstock was wel een van de eerste organisaties die zich bezig hield met cryptocurrencies. Daarom is dit bedrijf sterker verbonden aan de Bitcoin dan vele bedrijven die nu hetzelfde doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *